تعالوا شوفوا فتة المقدوس تشهي
________________________________________
فتة المقدوس
هاي وصفه والله يا اخوات عملتها كتيييير في جمعات حريم وتاني يوم لازم تتصل واحده تسألني عنها
قلت لازم اكتبها لكم لانها سريعه وطعمها يجنن
باذنجان مقطع مكعبات صغيره ومقلي
عيش شامي محمص يشوبة زيت او سمنه تقليب مع زيت قليل
لحمه مفرومه حوالي ربع كيلو تقليها وتقلي صنوبر وتحطبهم سوا وتتركيهم للتزيين
كوب الا ربع طحينه
3 علب زبادي
فنجان صغيلر عصير ليمون
فصين ثوم مدقوق
4 فصوص ثوم
حبتين طماطم مطحونه او مقطعه صغير وملعقتين معجون طماطم في كاسه ونص ماء
الطريقه
افردي الخبز المحمص في صينيه
اقلي الثوم شويه في زبت الزيتون بعد طحنه طبعا (الاربع فصوص )
زيدي عليهم الطماطم ومعجون الطماطم والماء ولما يغلوا حطي الباذنجان المقلي عليهم
اطفي النار وديريهم على الخبز اللي في الصينيه
وزعيهم كويس على كل الخبز
بعدين اخفقي بالسلك او بشوكهالطحينه مع فصين الثوم المدقوق والزبادي وحطي ملح
ديريهم عالصينيه بعدين زينيها باللحمه المقليه مع الصنوبر
وعالاطراف ممكن تحطي بقدونس مفروم بشكلمرتب اكيد انتم سيد من يتفنن لانه كلكم ذوق ومفهوميه
بعدين قدميها على طول يعني ما تعمليها قبل بوقت طويل
حلاوتها في ساعتها وكلوا وادعولي
منقووول